Sunlight House

JKF ondersteunt het Sunlight Boys huis in HCMC voor de periode van 5 jaar. Met de donatie wordt voorzien in alle dagelijkse behoeften van 20 jongens van 4-18 jaar. Huisvesting, verzorging, voedsel, recreatie en begeleiding. De jongens gaan in de buurt naar school. De jongens wonen, eten en doen buiten schoolse activiteiten samen. Er zijn 2 begeleiders en  een kok. Voor medische verzorging wordt gezorgd. Een maal per jaar komen tandartsen van Dental Clinics http://www.dentalclinics.nl/ voor de tandverzorging.

Sunlight House is een van vier weeshuizen in HCMC die vanuit Nederland gesponsord worden via de Stichting K.I.D.S. http://www.kidsinvietnam.org  Deze onderhoudt het contact met de WOCA, de Women’s Charity Organization HCMC die de huizen beheert en verantwoording aflegt over hoe het geld besteed wordt. http://hcmwomencharity.org/en/index.aspx Elke euro komt bij de jongens terecht.

De jongens worden door de politie van straat gehaald en opgevangen. Sommigen hebben geen ouders meer, de ouders zijn gescheiden of niet bekend en de kids eindigen op straat. De politie belt de WOCA en indien er plaats is in een van de huizen wordt het kind opgevangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *