Giving Back: Julia Kids Foundation

Giving Back, Look up not down

De Stichting Julia Kids Foundation is opgericht om als vrienden en familie uit naam van onze dochter Julia een bijdrage aan de wereld te leveren onder het motto ‘Giving Back’.

Onze dochter Julia, geboren in 1995, is een meisje met Down Syndroom. Zij is altijd vrolijk, altijd grappig, soms koppig, huilt nooit, kerngezond, een geschenk als dochter. Jules zat op de Burght school, een gewone openbare lagere school in Amsterdam. Hun filosofie was dat elk kind bijzondere aandacht nodig heeft. Jules heeft speciaal onderwijs genoten op de Mozarthof in Hilversum, een school voor kinderen met leer beperkingen zoals Autisme en Down Syndroom. Momenteel werkt zij op zorg boerderijen in Badhovedorp en Ransdorp. Haar oudere zus Coco (1992) heeft na VWO examen en hockey carriere en sociale carriere in Amsterdam besloten een gap year te doen. Zij heeft 3 maanden in haar eentje (!) in HCMC gewoond en Engelse les gegeven aan 4 weeshuizen. De funding voor het Sunlight Boys House was weggevallen en wij hebben direct aangeboden deze over te nemen. Uit naam van Julia. Het is haar manier om iets terug te doen voor de wereld. Het is onze manier om iets te doen.

Het tweede project is Thien Phuoc House for handicapped kids, ook in HCMC. Zie elders op de site voor informatie.

De Julia Kids Foundation heeft zich gecommiteerd voor een eerste periode van 5 jaar: 2012 – 2016.

Waarom Vietnam? Voor wie daar nooit geweest is: je wordt geraakt door de mensen. Het is de derde wereld in volle ontwikkeling. Daar gaat het de komende 30 jaar gebeuren. Je wordt er in mee gezogen. Sociale voorzieningen zijn er minimaal. Kansen genoeg. Arrogantie kent men niet, botheid al helemaal niet. Als je die kinderen ziet, denk je, die zijn leuk, die wil ik helpen. Doen.

Bottom line:

Jules geeft veel. Jules krijgt veel. Dit is honze manier en misschien jullie manier om iets terug te doen. Om heel direct en heel simpel iets goeds te doen en terug te geven. Giving Back.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *